Wat

In het najaar van 2011 is onze eerste budgetbeurs doorgegaan om een vervolg te krijgen in 2015. Het was de bedoeling om jongeren en andere Mallenaren inzicht te geven in wat het leven kost. Wat betaal je voor elektriciteit? Hoeveel moet je minimaal rekenen om op een gezonde manier te kunnen eten? Wat gebeurt er als je je rekeningen niet kan betalen? Op al deze vragen probeerden we een antwoord te geven. 

Hoe

De beurs was opgebouwd uit 3 delen:
  • Een inleefhuis: hier waren een aantal vormen van huisvesting te zien zijn en welke (vaste) kosten ze met zich meebrengen. Bovendien werden echte kamers nagebouwd en raamden we per kamer het budget dat je minimaal nodig hebt om een menswaardig bestaan te leiden.
  • We hadden een aantal themakamers, waar we meer informatie rond een aantal onderwerpen meegaven. Zo was er een kamer rond schulden, energie, reizen en kopen op krediet.
  • Een aantal organisaties maakten ook hun werking bekend.

Toegankelijk

We richtten ons in eerste instantie op de middelbare scholen in Malle en dan specifiek op de 3e graad. Maar op zaterdag 22/10/2011 zetten we onze deuren open voor iedereen!

Andere animatie

Op 22/10/2011 was er verder ook een knutselnamiddag georganiseerd onder het motto: spelen hoeft niet duur te zijn! Bovendien organiseerden we dan ook een speelgoedruilbeurs.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op het sociaal huis bij Koen Hendrickx, 03 312 49 61 of via koen.hendrickx@malle.be.

Bedankt!

Dit project konden we financieren met de gewaardeerde steun van Ecover en kringwinkel De Cirkel.