Wat is een Huis van het Kind?

Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties met een lokaal aanbod voor gezinnen en/of voor kinderen en jongeren. Een aantal van deze organisaties zitten samen in één gebouw, het Huis van het Kind, gelegen op de Lierselei 17. Alle informatie over deze dienst, vind je op deze pagina terug.

Het Huis van het Kind is er voor alle gezinnen en iedereen die betrokken is bij het grootbrengen van kinderen en jongeren. Je kan er terecht voor opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg, informatie, advies en begeleiding. Dit over kraamzorg, kinderopvang, opvoedingsvragen, en nog veel meer. Ook worden er geregeld vormingsavonden en andere activiteiten ingericht.

Met alle partners werken we samen om het aanbod op elkaar af te stemmen, en waar nodig en mogelijk uit te breiden. Zo willen we komen tot een zo ruim mogelijke ondersteuning, wat afgestemd is op de lokale noden en behoeften.

Onze peter van het Huis van het Kind, Storm Van Dooren, vraagt in dit filmpje jullie aandacht voor de rechten van het kind.

 

Een overzicht van het vormingsaanbod (opvoedingswinkel) kan je vinden door op de afbeelding van de opvoedingswinkel te drukken (rechts op deze pagina).

 

KINDERRECHTEN IN DE KIJKER!

 




 


 

 

 



 

Contactgegevens
dienst opvoedingsondersteuning
Blijkerijstraat 53
2390 Malle

Danny Delsemme
tel. 03 320 98 57
email danny.delsemme@malle.be