Verhoogd toezicht in de Malse winkelstraten

woensdag 13/12/2017 09:00

De eindejaarsperiode staat weer voor de deur en die lokt doorgaans heel wat mensen naar de winkelstraten.Helaas zijn niet enkel de brave burgers tijdens de kerstdagen op zoek naar cadeaus. Winkeldieven vinden in deze periode ook hun weg naar de winkels. Daarom stuurt de politie twee extra politiemensen op pad.

Naar analogie met de vorige jaren stuur de politie extra mensen op pad, om verhoogd toezicht te houden rond de handelszaken in Malle, Brecht, Schilde en Zoersel. 

Ook de soldenperiode zorgt ervoor dat begin januari heel wat mensen op de been zijn en er bijgevolg veel geld in omloop is. Winkeldieven maken graag gebruik van deze drukte en de daarmee gepaard gaande onoplettendheid van winkeliers en winkelaars. 

Tussen 16 december en 7 januari doet de politie daarom een extra inspanning om potentiële winkeldieven af te schrikken en te vatten. Naast de reguliere interventieploegen worden twee extra mensen ingezet om een oogje in het zeil te houden. Ook vanuit de federale politie zak er regelmatig bijstand worden geleverd om deze toezichten uit te voeren. 

De politie vraagt om tijdens deze periode extra waakzaam te zijn en voorzichtig te blijven. Bij verdachte handelingen, personen of voertuigen verwittig je best onmiddellijk de politie via het noodnummer 101.
Terug naar het overzicht