Malle en Zoersel doen mee met 'Tournée Minérale'. Jij ook?

dinsdag 23/01/2018 11:06

Na het overdonderende succes van vorig jaar slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Ook wij zetten, samen met de gemeente Zoersel, met veel plezier onze schouders onder deze campagne.

Wist je dat alcohol, zelfs als je weinig drinkt, een invloed heeft op bijna alle organen in je lichaam en samenhangt met maar liefst zo’n 200 verschillende aandoeningen? Met de campagne 'Tournée Minérale' willen we tijdens de maand februari opnieuw stilstaan bij de gevaren van alcohol. Door 28 dagen alcohol te bannen, geef je je lichaam de kans om  te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Enkele mogelijke voordelen daarvan zijn: je slaapt beter, je hebt meer energie, je voelt je beter in je vel en... het is goed voor je gewicht.

Daarom nodigen we onze medewerkers en alle Mallenaren uit om deel te nemen aan 'Tournée Minérale'. Inschrijven kan via www.tourneeminerale.be. Je kan inschrijven als individu, maar nog leuker is het als je inschrijft als lid van 'team 'Gemeente Malle'. Bedoeling is uiteraard om zoveel mogelijk Mallenaren te verzamelen in onze groep en zo een krachtig signaal te geven dat onze gemeente zich massaal achter de campagne schaart.  

Workshop 'Mocktails maken' (in Zoersel)
In het kader van 'Tournée Minérale' organiseren we in februari ook twee activiteiten. Op donderdag 22 februari ben je van harte welkom op de workshop ‘Mocktails maken, iedereen kan het’. Met een aantal basistechnieken, professionele begeleiding, de juiste ingrediënten en lekkere recepten serveer je in geen tijd een heerlijk alcoholvrij aperitief. De workshop start om 20.00 uur in het administratief centrum van Zoersel, Handelslei 167 in Zoersel. De toegang is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven via gezondheid.wereld@zoersel.be.

Lezing (in Malle)
Op woensdag 28 februari - de slotdag van 'Tournée Minérale' - nodigen we je uit op de (gratis) lezing 'Wat doet alcohol met uw lichaam?'. Deze lezing vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in De Notelaar, Lierselei 15 in Oostmalle.

Meer info:  Karen Bruylandts, 03 312 49 61, karen.bruylandts@malle.be.
Terug naar het overzicht