Nieuw wegdek voor Turnhoutsebaan

dinsdag 15/05/2018 10:00

Van 14 tot en met 25 mei zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weken het wegdek van de Turnhoutsebaan in Oostmalle vernieuwen. Gedurende die periode is de Turnhoutsebaan volledig afgesloten tussen de brandweerpost van Oostmalle en de grens met Vlimmeren. Het verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via Wechelderzande.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Turnhoutsebaan is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het wegdek vernieuwen tussen de brandweerpost van Oostmalle en de grens met Vlimmeren (ter hoogte van de waterloop Koeischotseloop). De nieuwe laag asfalt zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort van de weggebruikers verbeteren. Aan de fietspaden langs de Turnhoutsebaan wordt niet gewerkt.

Werken in twee fases

Vanaf 2 mei zal de aannemer al starten met voorbereidende werken aan de verharding van de bushavens in de werfzone van de Turnhoutsebaan. Deze werken zullen echter weinig hinder veroorzaken. De vernieuwing van het wegdek wordt uitgevoerd in twee fases:

  • Fase 1: van maandag 14 tot en met vrijdag 18 mei 
    Tijdens de eerste week wordt er op de Turnhoutsebaan gewerkt vanaf de grens met Vlimmeren (Koeischotseloop) tot net voorbij het kruispunt met de Molendreef/Talondreef.
     
  • Fase 2: van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 mei
    Tijdens de tweede week wordt er (uitgezonderd op Pinkstermaandag) gewerkt vanaf de brandweerpost in Malle tot net voor het kruispunt met de Molendreef/Talondreef.

Hinder en omleidingen

Van maandag 14 tot en met vrijdag 25 mei is de Turnhoutsebaan in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer tussen Oostmalle en Vlimmeren. Het verkeer wordt omgeleid langs Wechelderzande via de Herentalsebaan/Heihuizen/Oostmalsebaan en de Vlimmersebaan/Zilvereind/ Kerkstraat/Statiestraat). Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder op de Turnhoutsebaan. De bussen van De Lijn worden tijdens de werken plaatselijk omgeleid indien nodig. Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets steeds bereikbaar. Met de wagen is dit tijdens de werkuren meestal niet mogelijk.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt. Op de website www.wegenenverkeer.be/malle is steeds de meest actuele info terug te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief over de werken op de N12.

Afvalophaling tijdens de werken

De afvalophalingen gaan door tijdens de werken, maar de ophalers zullen de straat als eerste aandoen.
Dit betekent dat je afval voor 7:00 uur moet buiten staan.

Op woensdag 16 mei zal de GFT-ophaling om 7:00 uur 's morgens gebeuren.
Op dinsdag 22 mei komen de ophalers voor PMD en restafval om 7:00 uur langs.

Wees er dus tijdig bij of hou je afval even langer bij.
Terug naar het overzicht