Wat is kortverblijf?

In ons woonzorgcentrum ter Bleeke bieden wij ook kortverblijf aan. Kortverblijf biedt de mogelijkheid om senioren boven de 65 jaar in bepaalde situaties tijdelijk op te vangen. Ter Bleeke heeft 2 woongelegenheden voorzien voor kortverblijf.

Bij een kortverblijf mag de senior maximum 60 opeenvolgende dagen en maximum 90 dagen op één kalenderjaar in het woonzorgcentrum verblijven. De verblijfsduur moet ook minstens 7 dagen bedragen. 

Voor wie is kortverblijf?

Kortverblijf is voor senioren boven de 65 jaar in bepaalde situaties:

  • Wanneer de senior niet meer in het ziekenhuis moet verblijven, maar nog niet naar huis kan wegens fysische, psychische of andere redenen.
  • Als de mantelzorger naar het ziekenhuis moet, aan een rustpauze toe is of een andere verplichting heeft.
  • Om de mantelzorger de kans te geven op vakantie of op weekend te gaan.

Bij afwijking van de leeftijdgrens van 65 jaar moet er op voorhand een goedkeuring gevraagd worden aan de Vlaamse overheid.

Procedure

Eerst gaan we na of een opname in het kortverblijf de enige oplossing is voor de zorgvraag die jij ons stelt, want misschien zijn er nog andere en betere mogelijkheden. Indien kortverblijf de meest aangewezen oplossing blijkt, gaan we na of het kortverblijf beschikbaar is voor de gewenste periode.

Huisarts

Je kan je huisarts behouden tijdens het kortverblijf. Indien deze niet tot in Malle kan/wil komen, kunnen wij je ook een andere huisarts toewijzen.

Accommodatie

In het woonzorgcentrum geniet je van het nodige comfort. Je kamer is bemeubeld en je beschikt over een aparte sanitaire cel met toilet, douche en wastafel. Je bent ook van harte welkom in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de cafetaria, de leefruimtes, het kapsalon en de binnen- en buitentuin. Tijdens je kortverblijf kan je rekenen op dezelfde zorg- en dienstverlening als de permanente bewoners. Je kan eveneens deelnemen aan de activiteiten die het woonzorgcentrum organiseert. Daarnaast kan je vrij bezoek ontvangen op je kamer, in de cafetaria of in één van onze leefruimtes.

Contactgegevens
Woonzorgcentrum ter Bleeke
Blijkerijstraat 71
2390 Malle
tel. 03 312 23 31
fax 03 309 36 73
email wzcterbleeke@malle.be